roepas.ro
ro [beta]

Anunț
min citit

Sesiune de prezentare la ADR


Sesiune de prezentare la ADR

Autoritatea pentru Digitalizarea României a susținut o sesiune de prezentare în calitate de autoritate contractantă referitoare la modalitatea de întocmire a ofertelor aferente documentației de atribuire pentru achiziția ”Servicii pentru migrarea unor aplicații în cloudul privat guvernamental al României”, atât pentru lotul 1(Servicii de migrare a aplicațiilor în cloudul privat guvernamental), cât și pentru lotul 2(Servicii de evaluare de securitate cibernetică).

Președintele Autorității pentru Digitalizarea României, Dragoș-Cristian Vlad, a declarat:

” Avem în față cea mai mare investiție făcută de statul român în materie de digitalizare și de informatizare a administrației. Migrarea sistemelor existente în noul cloud guvernamental este esențială pentru cetățeni, pentru bunăstarea lor și pentru sănătatea instituțională a României. Nu există niciun impediment, nici un argument care să ne împiedice să luăm măsurile necesare alinierii în direcția migrării datelor în cloudul guvernamental. Este cel mai bun moment de acțiune pentru a începe procesul de aliniere a bazelor de date și de a începe efectiv migrarea!”

Autoritatea pentru Digitalizarea României a construit infrastructura cloudului guvernamental și dezvoltă sistemele electronice pentru ca interacțiunea cetățenilor cu statul să fie cât mai simplă! 

Autoritatea pentru Digitalizarea României folosește fondurile alocate prin PNRR pentru a sprijini migrarea în noul cloud guvernamental a peste 30 sisteme informatice ale instituțiilor publice. 

Misiunea noastră este să aducem statul la un click distanță de cetățeni, să utilizăm tehnologia pentru a elimina birocrația și, în acest fel, să punem cetățenii pe primul loc. 

Provocările din trecut se transformă în oportunități pentru viitor, sprijinind instituțiile publice să își modernizeze bazele de date și infrastructura veche, aducându-le la standarde care să permită interoperabilitatea între sisteme. 

Rămânem dedicați misiunii noastre de a digitaliza administrația publică pe baze de siguranță cibernetică și suveranitate a datelor. 

Investiția este în valoare de aproximativ 180 de milioane de euro, iar noi suntem angajați să oferim sprijin tuturor instituțiilor implicate în procesul de migrare în cloud.

Mai multe detalii în linkul următor:

https://e-licitatie.ro/pub/procedure/view/100289202

Data ultimei actualizări: 
21 May 2025
Publicat de către: 
Admin Admin

Știri similare


Îndeplinirea Jalonului 437: Dezvoltări SEAP cu finanțare prin fonduri europene – PNRR
Anunț
Îndeplinirea Jalonului 437: Dezvoltări SEAP cu finanțare prin fonduri europene – PNRR

Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) anunță finalizarea Jalonului 437 din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta C14 – Buna guvernanță. Jalonul 437 vizează interconectarea și interoperabilitatea Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP) cu alte baze de date naționale, consolidând astfel eficiența și transparența procesului de achiziții publice din România.

Această realizare a fost posibilă grație integrării tehnologiilor digitale și a conceptului de interconectare care au permis consolidarea capacității administrative a autorităților și entităților contractante. Prin această reformă se contribuie la modernizarea sistemului național de achiziții publice.

În cadrul acestui proiect, SEAP a fost integrat cu următoarele instituții și sisteme:

  • Agenția Națională de Integritate (ANI): Alinierea Formularului de integritate ANI la cerințele de flexibilitate în utilizare.
  • Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC): Publicarea informațiilor relevante privind contestațiile și deciziile aferente acestora la nivelul procedurilor de atribuire.
  • Ministerul Afacerilor Interne (MAI): Obținerea cazierului judiciar pentru fluidizarea și debirocratizarea procesului de achiziție publică.
  • Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF): Accesarea cazierului fiscal pentru simplificarea procedurilor de achiziție publică.
  • Oficiul Național pentru Registrul Comerțului (ONRC): Interconectare realizată pentru acces rapid la datele de înregistrare ale companiilor.
  • Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP): Colaborare eficientă prin integrarea sistemelor informatice în procesul de control ex-ante al procedurilor de atribuire.
  • Ministerul Justiției (MJ): Publicarea informațiilor relevante în procesul de soluționare a plângerilor formulate în legătură cu procedurile de achiziție publică.

Beneficii ale reformei:

  • Digitalizare: Implementarea soluțiilor digitale pentru a simplifica și a îmbunătăți procesele de achiziție publică.
  • Interconectare: Crearea unor legături eficiente între diferitele entități și autorități pentru a asigura transparență și eficiență.
  • Fonduri europene: Utilizarea fondurilor europene pentru a sprijini această transformare și modernizare.
  • Eficiență: Consolidarea capacității administrative și reducerea costurilor asociate procesului de achiziție publică.

Această realizare reprezintă un pas major în direcția unei guvernanțe mai bune și a unui sistem de achiziții publice mai eficient și transparent, contribuind la dezvoltarea economică și socială a României.

Interconectările care au făcut obiectul acestui proiect permit utilizarea eficientă a informațiilor și simplificarea procedurilor și controalelor în beneficiul tuturor participanților la procesul de achiziții publice. Implementarea Jalonului 437 reprezintă un pas esențial în digitalizarea administrației publice și în utilizarea fondurilor europene pentru modernizarea României.

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să accesați pagina dedicată dezvoltărilor SEAP finanțate prin PNRR de pe site-ul ADR.

Despre Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR)

ADR este instituția responsabilă cu realizarea și coordonarea implementării strategiilor și politicilor publice în domeniul transformării digitale și al societății informaționale în România. Prin proiectele sale, ADR contribuie la modernizarea administrației publice și la creșterea eficienței serviciilor oferite cetățenilor și mediului de afaceri.

Compartimentul Comunicare Publică

Autoritatea pentru Digitalizarea României

ADR a organizat conferința de status a proiectului „Implementarea infrastructurii de Cloud Guvernamental”
Anunț
ADR a organizat conferința de status a proiectului „Implementarea infrastructurii de Cloud Guvernamental”

Autoritatea pentru Digitalizarea României a organizat conferința de status a proiectului „Implementarea infrastructurii de Cloud Guvernamental”, la București, în prezența a numeroși oficiali guvernamentali, reprezentanți ai instituților partenere și specialiști din domeniul IT&C.

Un proiect esențial pentru digitalizarea administrației publice

Proiectul Cloudului Guvernamental are un rol determinant în modernizarea și eficientizarea serviciilor publice, punînd la dispoziția sistemelor care furnizează servicii publice o infrastructură IT avansată. Acesta va asigura securitatea datelor, interoperabilitatea între instituțiile publice și optimizarea costurilor operaționale, oferind cetățenilor și mediului de afaceri servicii mai rapide și mai eficiente.

Oficialii guvernamentali și reprezentanții instituțiilor partenere au subliniat importanța proiectului în cadrul digitalizării administrației publice și rolul esențial pe care Cloudul Guvernamental îl va avea în creșterea eficienței, rezilienței și securității cibernetice a sistemelor informatice guvernamentale.

“Cloudul guvernamental este coloana vertebrală a digitalizării României. Anul trecut, am recepționat lucrările pentru componenta de infrastructură a cloudului dedicat. În acest an, vom finaliza interfața digitală unică, astfel încât cetățenii și antreprenoriii să acceseze serviciile publice rapid și eficient, direct de pe telefonul mobil”, a precizat Bogdan-Gruia Ivan, ministrul Economiei, Digitalizării, Antreprenoriatului și Turismului.

Dragoș-Cristian Vlad, președintele Autorității pentru Digitalizarea României:

” Avem în față cea mai mare investiție făcută de statul român în materie de digitalizare și de informatizare a administrației. Avem acum toți factorii și toate condițiile întrunite pentru ca România să facă un salt uriaș în materie de digitalizare. Migrarea sistemelor existente în noul Cloud Guvernamental este esențială pentru cetățeni, pentru bunăstarea lor și pentru sănătatea instituțională a României. Nu mai există niciun impediment în luarea măsurilor necesare alinierii în direcția migrării datelor în Cloudul Guvernamental. Este cel mai bun moment de acțiune pentru a începe procesul de aliniere a bazelor de date și de a începe efectiv migrarea!”

Cosmin Niculescu, secretar general al Autorității pentru Digitalizarea României și manager de proiect:

”Pășim împreună către un viitor care va aduce beneficii nenumărate și care va simplifica masiv viețile cetățenilor – utilizatori de servicii publice, dar și ale funcționarilor – furnizori de servicii publice.

România modernă pe care ne-o dorim are nevoie de infrastructură modernă și de instituții modernizate. Schimbările tehnologice se petrec cu o viteză uluitoare, nu doar în materie de inteligență artificială, ci și din perspectiva sistemelor tehnologice. Avem o șansă unică de a scrie istoria administrației publice digitale în România! Veniți alături de ADR și de partenerii noștri alături de care am construit Cloudul Guvernamental!”

După sesiunea de deschidere, evenimentul a continuat cu un panel de prezentare a proiectului, susținut de experți din domeniu.

Obiective și impactul asupra administrației publice

Proiectul vizează crearea infrastructurii Cloudului Privat Guvernamental care să răspundă celor mai exigente cerințe de securitate, eficiență și scalabilitate. Printre obiectivele principale se numără:

  • Amenajarea și dotarea centrelor de date de tip Tier IV și Tier III;
  • Implementarea unei infrastructuri moderne de schimb de date, bazată pe tehnologii avansate;
  • Asigurarea comunicațiilor securizate prin infrastructurile naționale de bandă largă;
  • Facilitarea accesului cetățenilor și mediului de afaceri la servicii digitale rapide și eficiente;
  • Îmbunătățirea interacțiunii dintre cetățeni și autoritățile publice prin digitalizarea proceselor administrative.

Finanțare și perioadă de implementare

Proiectul este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), având o valoare totală de 2.209.229.826,06 lei, din care 1.866.155.400 lei din fonduri europene. Implementarea se desfășoară între 30 iunie 2022 și 31 decembrie 2025.

Concluzii și direcții viitoare

Finalizarea infrastructurii Cloudului Guvernamental va reprezenta un pas semnificativ în digitalizarea administrației publice din România. Prin acest proiect, ADR și partenerii săi creează premisele unei administrații mai eficiente, accesibile și sigure, reducând birocrația și facilitând interacțiunea cetățenilor și companiilor cu instituțiile publice.

Conferința a subliniat angajamentul ferm al autorităților în direcția transformării digitale și a oferit o platformă valoroasă pentru discuții între actorii implicați în acest proiect de anvergură națională.

Sesiune de prezentare la ADR
Anunț
Sesiune de prezentare la ADR

Autoritatea pentru Digitalizarea României a susținut o sesiune de prezentare în calitate de autoritate contractantă referitoare la modalitatea de întocmire a ofertelor aferente documentației de atribuire pentru achiziția ”Servicii pentru migrarea unor aplicații în cloudul privat guvernamental al României”, atât pentru lotul 1(Servicii de migrare a aplicațiilor în cloudul privat guvernamental), cât și pentru lotul 2(Servicii de evaluare de securitate cibernetică).

Președintele Autorității pentru Digitalizarea României, Dragoș-Cristian Vlad, a declarat:

” Avem în față cea mai mare investiție făcută de statul român în materie de digitalizare și de informatizare a administrației. Migrarea sistemelor existente în noul cloud guvernamental este esențială pentru cetățeni, pentru bunăstarea lor și pentru sănătatea instituțională a României. Nu există niciun impediment, nici un argument care să ne împiedice să luăm măsurile necesare alinierii în direcția migrării datelor în cloudul guvernamental. Este cel mai bun moment de acțiune pentru a începe procesul de aliniere a bazelor de date și de a începe efectiv migrarea!”

Autoritatea pentru Digitalizarea României a construit infrastructura cloudului guvernamental și dezvoltă sistemele electronice pentru ca interacțiunea cetățenilor cu statul să fie cât mai simplă! 

Autoritatea pentru Digitalizarea României folosește fondurile alocate prin PNRR pentru a sprijini migrarea în noul cloud guvernamental a peste 30 sisteme informatice ale instituțiilor publice. 

Misiunea noastră este să aducem statul la un click distanță de cetățeni, să utilizăm tehnologia pentru a elimina birocrația și, în acest fel, să punem cetățenii pe primul loc. 

Provocările din trecut se transformă în oportunități pentru viitor, sprijinind instituțiile publice să își modernizeze bazele de date și infrastructura veche, aducându-le la standarde care să permită interoperabilitatea între sisteme. 

Rămânem dedicați misiunii noastre de a digitaliza administrația publică pe baze de siguranță cibernetică și suveranitate a datelor. 

Investiția este în valoare de aproximativ 180 de milioane de euro, iar noi suntem angajați să oferim sprijin tuturor instituțiilor implicate în procesul de migrare în cloud.

Mai multe detalii în linkul următor:

https://e-licitatie.ro/pub/procedure/view/100289202

Autorități publice

Aveți nevoie de ajutor?

roepas.ro

© 2024 roepas.ro